Türkiye’de En Çok Satılan Elektrikli Otomobil Modelleri
2803.2023

Türkiye’de En Çok Satılan Elektrikli Otomobil Modelleri

Geleceğin teknolojisi olarak görülen ve gün geçtikçe yollarda farklı çeşitleriyle sık sık karşılaştığımız elektrikli otomobil modellerinin, gelecekte içten yanmalı araçların yerini alması muhtemel. Yapılan araştırmalara göre her ne kadar Türkiye’de en çok satılan elektrikli otomobil modellerinin satış rakamları yüksek olmasa da yıldan yıla tercih edilme oranlarında artış gözlemleniyor.

Kısa süre önce resmi olarak açıklanan ÖTV indirimleri sonrasında çok satılan elektrikli otomobil modelleri sıkça araştırılan konular haline geldi. Son yıllarda tüm büyük markalar elektrikli araç geliştirmeye yöneldi. Bizler de bunun üzerine Türkiye’de en çok satılan elektrikli otomobil modellerini ve araçların batarya kapasitesi, menzili ve şarj sürelerini araştırdık.

Renault ZOE ZE50 110

Şehir içi kullanımda sık tercih edilen Renault Zoe, piyasaya göre uygun fiyatlı olması nedeniyle çok satılan elektrikli otomobil modelleri arasında. AC Şarj istasyonlarında 1 saat şarjla 120 km mesafe kat edebilirken DC Şarj ile 30 dakika da 150 km yol gidebiliyor.

·         Maksimum Güç: 108 Hp

·         Ortalama Menzil: 395 km

·         Maksimum Hız: 135 km/s

·         Batarya Kapasitesi: 52 kWh

Mini Electric Cooper SE

Tamamen elektrikli Mini sloganıyla piyasaya sürülen Mini Cooper SE, Türkiye’de en çok satılan elektrikli otomobil modelleri arasında zirvede üst sıralarda yer alıyor. Ortalama olarak 30 kW batarya hacmine, 211 litre bagaj kapasitesine sahip.

·         Maksimum Güç (kW): 184

·         Ortalama Menzil: 232 km

·         Maksimum Hız: 150 km/s

·         Batarya Kapasitesi: 29 kWh

2022 BMW iX3

Elektrikli araçlar arasında popüler elektrikli otomobil modellerinden olan Alman Devi BMW’nin İ3, sıfır yakıt tüketimi ve CO2 emisyonu sayesinde adından oldukça bahsettiren araçlar arasında yer alıyor. Günlük kullanımda ortalama olarak 260 km menzile ulaşabilen otomobil, uzun yolda ise hava şartlarına göre bu mesafesini artırabiliyor.

·         Maksimum Güç: 286 Hp

·         Ortalama Menzil: 460 km

·         Maksimum Hız: 180 km/s

·         Batarya Kapasitesi: 80 kWh

Citroen Ami

B1 sınıfı ehliyete sahip 16 yaş üzeri kişilerin de kullanabileceği Citroen Ami, ufak tasarımı ve konforlu kullanımı sayesinde Türkiye’de en çok satılan elektrikli otomobil modelleri arasında yerini aldı. Dört tekerlekli motorlu bisiklet sınıfına girdiği için şehir dışı kullanımı olmayan Ami, standart priz ve elektrik kablosuyla 3 saatte şarj edebiliyor.
·         Maksimum Güç : 8 Hp
·         Ortalama Menzil: 75 km
·         Maksimum Hız: 45 km/s
·         Batarya Kapasitesi: 5.5 kWh

Hyundai Kona EV

Türkiye’de en çok satılan elektrikli otomobil modelleri arasında oldukça popüler olan Hyundai Kona EV’de iki farklı batarya özelliğiyle satışa sunulmaktadır. 64 kWh batarya, 150 kW güç sağlarken elektrikli motorla entegre olan 39,2 kWh batarya ise 100 kW güç üretmektedir.
·         Maksimum Güç : 136 Hp
·         Ortalama Menzil: 305 km
·         Maksimum Hız: 155 km/s
·         Batarya Kapasitesi: 39 kWh