2023 Yılında Çıkacak 5 Popüler Hafif Ticari Araç
0709.2023

2023 Yılında Çıkacak 5 Popüler Hafif Ticari Araç

İklim değişikliği, küresel olarak acil bir sorun haline geldikçe birçok kuruluş çevresel etkilerini azaltmak için ticari karayolu taşımacılığını elektriklendirmeye yöneliyor. Uluslararası Enerji Ajansı'na göre, 2021 yılında elektrikli hafif ticari araç (LCV) satışları %70'ten fazla arttı. LCV'lerin otomobillere kıyasla, elektrifikasyon dönüşümünde ekonomik olarak daha güçlü olduğu şeklinde eğilim görülmekte ve bu eğilim artarak devam edecek gibi duruyor.

Eğer organizasyonunuz elektrikli hafif ticari araç (eLCV) seçeneklerini düşünüyorsa, en iyi seçeneğin ne olduğunu merak ediyor olabilirsiniz. İşletmeniz için en iyi elektrikli LCV seçimi büyük ölçüde ihtiyaçlarınıza bağlı olacaktır. Ancak bir diğer ana düşünce muhtemelen şarj etme işlemi etrafında olacaktır.

Hafif ticari elektrikli araç karşılaştırmanıza yardımcı olmak için Avrupa ve ABD genelindeki 2023'ün en çok beklenen 5 modeli ve şarj olma sürelerini aşağıda derledik.

Bu makalede yer alan ve en çok beklenen 5 eLCV modeli (hızlı erişim için tıklayın):

  • Renault Kangoo Van E-Tech
  • Fourgonnette Panel Van
  • Rivian Commercial Van
  • Mercedes Benz eSprinter 2.0
  • BrightDrop Zevo

Renault Kangoo Van E-Tech

Renault, elektrikli hafif ticari araç alanında yeni değil. 2022 yılında Master E-Tech modelini piyasaya sürmüştü. 2023 yılı için oldukça başarılı Kangoo Hafif Ticari Aracını elektriklendiriyor ve bu model Kangoo Van E-Tech adı altında sunuluyor. Master E-Tech gibi, Kangoo da bataryayı zemin altına yerleştirerek alanı verimli kullanması sayesinde geniş bir taşıma kapasitesine sahip. Ayrıca, ihtiyaç duyulduğunda hızlı bir şekilde şarj olabilmesi için 22 kW AC şarj yapabilen ender modellerden biridir. Böylece DC hızlı şarjına başvurmadan, gerektiğinde hızlı bir şekilde şarj edilebilir.

Renault Kangoo Van E-Tech Menzili

Renault Kangoo Van E-Tech modelinin menzili 186 mil (299 km) olarak belirlenmiştir.

Renault Kangoo Van E-Tech Bataryası

Renault Kangoo Van E-Tech modelinin 45 kWh bir bataryası bulunmaktadır.

Fourgonnette Panel Van

Fourgonnette Panel Van, İtalyan karoser üreticisi Caselani ile Citroën tasarım ekibinin iş birliğiyle Citroën Berlingo'yu 2CV vana dönüştürmek üzere ortaya çıktı. Dönemsel görünümünün ötesinde, 50 kWh batarya kapasitesiyle gelecek olan Panel Van 275 KM menzile sahiptir.

Rivian Commercial Van

Elektrikli kamyon ve SUV pazarında köklü bir oyuncu olan Rivian, aynı zamanda elektrikli bir kamyonet inşa ederek hafif ticari araç (LCV) alanına girmeye hazırlanıyor. Rivian Ticari Van, yeni RCV platformunu öncülük ederek, çeşitli müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak için derinlemesine özelleştirme imkânı sunuyor.

Mercedes Benz E-Sprinter 2.0

Avrupa pazarında 2022'de piyasaya sürüldükten sonra, Mercedes güncellenmiş eSprinter 2.0 modelini Kuzey Amerika'ya getiriyor. Avrupa'daki benzeri gibi, yeni eSprinter her türlü işletmenin ihtiyaçlarını karşılamak üzere yüksek derecede özelleştirilebilir olacak. Daha yüksek yük taşıma kapasitesi için ve hatta ambulanslar için özel bir şasi kabini ile donatılabilir.

BrightDrop Zevo

Büyük otomobil üreticileri elektrikli hafif ticari araçlara olan artan talebi gözlemliyor ve General Motors da aynı şekilde hareket ediyor. Amerikan otomobil üreticisi, BrightDrop'u bir yan kuruluş olarak oluşturdu. Bu yan kuruluş, son kilometre teslimatı için özelleştirilmiş elektrikli hafif ticari araçlar üretmek amacıyla kuruldu ve BrightDrop Zevo, yeni şirketin ilk modeli olarak ortaya çıktı.